Ingrid Capacity växer och startar allt fler projekt inom energilagring i Sverige, senast meddelade bolaget att man nu etablerar Sveriges hittills största batterilagringssajt om 70 MW i Karlshamn. Som en del i den påbörjade tillväxtresan förstärks teamet ytterligare med energiexperterna Anton Thorstensson och Sanna Börjeson, båda tidigare anställda vid det globala konsultbolaget Ramboll.

Sanna Börjeson har på Ramboll arbetat som energikonsult inom elektrifieringsfrågor med fokus på elmarknadsanalyser och utveckling av energi- och effektstrategier som bidrar till ett mer flexibelt elsystem. Hon har stor erfarenhet av frågor som rör efterhantering, användarflexibilitet och hur batterilager kan skapa robusthet i framtidens energisystem. Sanna har en civilingenjörsutbildning med energisystem som huvudområde från Uppsala universitet. Hon har även ett starkt klimatengagemang och drivs av att påskynda omställningsarbetet mot ett hållbart energisystem.

Anton Thorstensson arbetade tidigare i Nicklas Bäckers (strategichef på Ingrid Capacity) team på Ramboll där han ledde arbetet med energilager. Han har jobbat mot en bred pallet av energi- och fastighetsbolag med frågor om flexibel användning och produktion av el, samt hur batterilager integreras i olika delar av elnätet. Han har också lett utredningar som identifierat lämpliga anslutningspunkter för sol-, vindkraft och energilager. Anton har också en tidigare flerårig erfarenhet som anställd i Försvarsmakten.

”Vi är väldigt glada att få välkomna Anton och Sanna till vårt team. Deras erfarenhet och kompentens passar perfekt in på vår fortsatta tillväxtsresa med kommande etableringar. Omställningen till fossilfria energikällor kräver en förnyad energiinfrastruktur där energilagring har en avgörande roll att spela. Anton och Sanna kommer bidra till det arbetet”, säger Arvid Lilljeqvist, VD Ingrid Capacity.

Kontakt

Erik Zsiga

073-962 42 16